“Salvem el Cabanyal” crida a la resistència ciutadana en contra dels enderrocaments

L’acció, que consistiria en “abraçar les cases”, es duria a efecte en cas que el govern municipal ordenara continuar amb els enderrocaments

A través d’un comunicat, la plataforma “Salvem el Cabanyal” va cridar a la resistència ciutadana per a impedir que la destrucció del barri pesquer de la ciutat de València continue. L’acció, que consistiria a “abraçar les cases”, es duria a efecte en cas que el govern municipal -encapçalat per l’alcaldessa del Partit Popular, Rita Barberá- ordenara continuar amb els enderrocaments a través de l’empresa Cabanyal 2010 S.A. La decisió, que serà discutida en assemblea general dimecres que ve, ha estat presa després que Barberá declarara que continuaria amb els enderrocaments a pesar que el passat 4 de gener el Ministeri de Cultura va manar paralitzar-los en compliment d’una sentència del Tribunal Suprem de 25 de maig de 2009 que, avalada per diversos informes, demanava al Ministeri pronunciar-se sobre l’expoli que el barri duu patint amb la intenció que la valenciana Av. Blasco Ibáñez tinga una “eixida al mar”. La continuïtat dels enderrocaments estaria suposadament avalada per un Decret Llei dictat pel consell valencià després de conèixer la decisió ministerial i que Salvem el Cabanyal ha qualificat de “despropòsit jurídic”.

Esperem i desitgem que l’empresa Cabanyal 2010, s.a. no ordene cap derrocament més en el Conjunt Històric Protegit del Cabanyal – Canyamelar. En el cas que per ordre del govern municipal intente destruir el patrimoni, la Plataforma Salvem El Cabanyal ha decidit: Convocar a la resistència ciutadana per impedir la destrucció. Farem una convocatòria ciutadana pacífica amb la finalitat “d’abraçar les cases”. A més: a) Acudir immediatament als jutjats demanant la paralització. b) Denunciar davant de la Delegació del Govern la situació de perill del patrimoni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.