Convocada una assemblea en suport dels acusats de danys en les protestes contra l’alta tensió

El mes de maig passat, el jutjat d’Instrucció número 1 d’Ontinyent va comunicar l’obertura de judici oral als quatre joves acusats de delictes de danys i coaccions relacionats amb les protestes que durant l’any 2011 es van produir en oposició a la construcció de la línia d’alta tensió que es va començar a bastir entre Ontinyent i Alcoi poc després de l’incendi forestal de setembre de 2010.

La fiscal els acusa de coaccions als treballadors i danys en la maquinària i eines, i els demana  entre 9 i 15 mesos de multa de 10 euros diaris, i una pena de presó d’un any i deu mesos i inhabilitació per a l’exercici del sufragi passiu. A més, reclama una indemnització de 4.800 euros. El fet que dos dels acusats tinguen antecedents podria fer que hagueren de complir la pena de presó si el jutge aplicara la pena sol·licitada.

Davant la proximitat del judici, tot i que encara no se’n sap la data exacta, laPlataforma contra l’Alta Tensió que aquells anys va estar activa en l’oposició al projecte, amb manifestacions i accions reivindicatives i de denúncia, ha convocat una assemblea informativa i amb la finalitat de plantejar accions de suport als encausats a qui, segons remarquen, ‘volen imputar danys que mai van causar’. L’assemblea se celebrarà divendres 19 de febrer a l’ateneu popular Ca la Mera d’Ontinyent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.