El judici contra els 4 encausats per l’alta tensió es posposa fins a Novembre del 2017.

L’absència de l’empresa denunciant i els testimonis de l’acusació obliga al jutje a postposar la vista.

El passat dilluns a la sala del jutjat penal n. 15 amb seu a Alzira, s’havia de celebrar el judici contra els 4 activistes encausats durant les protestes contra la construcció d’una línia d’alta tensió a la Vall d’Albaida.

A les portes del tribunal s’han aplegat una seixantena de persones provinents d’arreu de les comarques centrals que, tot i la calor i tractar-se d’un dia laborable s’han acostat per mostrar el seu suport als afectats pel procés. Joan, veí d’Ontinyent, manifesta que “han vingut a donar suport i a demostrar que la comarca segueix unida enfront als projectes especulatius que agredeixen el territori”.

Tot i l’expectació creada pel procés, el representant de  l’empresa Conerva S.L. i un dels seus treballadors que estaven citats a declarar com a únics testimonis de l’acusació,  no s’han presentat al judici.

A la una del migdia, (dues hores després de l’hora prevista) el fiscal i el jutge han anunciat que el judici es posposava fins al 13 de novembre del 2017. A més a més s’ha imposat una multa econòmica a l’empresa subcontractada per Iberdrola  per no comparèixer als jutjats.

29554784271_7255095d61_b

Aquest procés es va iniciar arran de la denuncia interposada per la mateixa empresa després d’una visita a les obres de la línia el 14 de Juliol del 2011, quan una trentena de persones van entrar al recinte on s’estava construint una de les torres, al paratge natural de les Tosquetes d’Albaida. Malgrat el caire reivindicatiu i pacífic de les mobilitzacions (que en algunes ocasions tenien tocs festius o satírics), la fiscalia acusa als activistes de coaccions per impedir treballar i els vol imposar penes de presó i multes que sumen més de 17.000 euros.

Des de la la plataforma s’assenyala que es tracta “d’un càstig desmesurat així com ho foren les detencions durant 24 h de 3 dels imputats al 2011, amb l’objectiu de criminalitzar i desmobilitzar els moviments socials”. També assenyalen que es senten “més reforçades que mai, el suport i la solidaritat han sigut espectaculars i les mostres d’afecte i els ajuts econòmics han arribat des de tot arreu i de diferents maneres.”

I és que per a fer front a les possibles sancions s’estan realitzant des de fa alguns mesos activitats per recaptar fons com dinars, actuacions de teatre, rifes… inclús iniciatives de persones que a nivell individual aporten el que poden per ajudar, com la del pare de Jordi Rodríguez, músic ontinyentí que va faltar el passat estiu, que està destinant la venda dels discs enregistrats pel seu fill als encausats per l’alta tensió. El donatiu de Pere ha estat un dels moments més emotius d’aquest matí.

Davant la situació han dit que “seguiran treballant per fer front al que puga vindre i que lamenten que la lentitud del sistema judicial els faja tindre que estar més de 6 anys després amb la vida condicionada per “participar en una manifestació”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.