Defensar la terra no és cap delicte

Internet

Comunicat cridant a la convocatòria del judici contra les encausades de la plataforma contra l’Alta tensió a la Vall d’Albaida:

Defensar la serra no és cap delicte

Hui estem davant del Palau de la Justícia de València on quatre persones seran jutjades per defensar la serra. Fa prop d’un any que el jutjat d’Alzira va decidir ajornar aquest mateix judici, responent a la incompareixença dels representants legals de les empreses perjudicades –ambdues subcontractes de la multinacional Iberdrola. Per no presentar-se van ser sancionades amb multes de dos-cents euros i amb l’amenaça de dictar ordre de recerca i captura si no responen a la nova citació.

Fa ja més de sis anys que un gran incendi intencionat va arrasar bona part de les serres de la nostra comarca (la Vall d’Albaida), tot coincidint amb el trajecte d’una recentment aprovada línia d’alta tensió. Bona part del veïnat de les zones més afectades i d’altres solidàries vam plantar cara a l’empresa Iberdrola, que va sumar un altre negociet brut a la seua llarga llista. També vam bregar amb Conselleria, encarregada d’aplanar el camí perquè les màquines de l’empresa pogueren entrar com qui va per casa, i de pas tornava algun que altre favoret a la multinacional. Eixe és el poder que ha assolit el gran capital i la classe política a terra nostrum.

Hui no es jutjarà ningú per una línia d’alta tensió construïda amb l’excusa d’una falsa demanda energètica a una comarca en plena recessió industrial, que serveix per assegurar el subministrament elèctric costaner del model de sol i platja. És a dir, per al negoci d’uns pocs en detriment de molta gent. Tampoc per les expropiacions forçoses; per no haver presentat un nou informe ambiental després de l’incendi i abans d’iniciar les obres tal com exigeix la llei; per la proximitat de les torres a alguns habitatges; pels prejudicis sobre la salut i el paisatge; per treballar en dies amb alerta 3 i alt risc d’incendi; per desoir la veu de tota una comarca. No sembla tampoc que aquest matí ningú vaja a demanar-li els vora dos milions d’euros que una de les empreses constructores de la línia –Tessag Ibérica S.A.– deu a hisenda. No.

En canvi, quatre persones escollides a l’atzar d’entre els centenars que aquells dies van acudir a les mil i una activitats contra aquesta barbaritat, sí que seran jutjades. La fiscalia, com a acusació única en representació de l’Estat, desplegarà tota la seua parafernàlia per tractar de recaptar més de 17.000€ i fins i tot defensarà la idea que haurien d’anar a presó. I si cola, cola. Aquest acte és molt representatiu de la imposició d’un model que no deixa espais per a la dissidència, la renúncia o l’autoorganització; però nosaltres no ens resignem.

Per això aquest matí hem vingut a València, per donar suport als companys i companya que són objecte d’un judici polític. Un intent per part dels poders fàctics de ficar-nos la por en el cos als que lluitem per defensar la terra i la justícia social. Afortunadament no ho han aconseguit i per a mostra la solidaritat amb les encausades o la lluita de l’Assamblea Contra la Planta de Residus a la Pobla del Duc, cosina-germana de la Plataforma Contra L’Alta Tensió. La finalitat de tota acció repressiva és destruir qualsevol acte de rebel·lia; afrontem-la units i sumem forces: donem la volta a la truita!

AMB LES ENCAUSADES – AMB LES QUE LLUITEN!

SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!

PLATAFORMA CONTRA L´ALTA TENSIÓ DE LA VALL D’ALBAIDA

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada