Movilitzacions a la Vall d’Albaida per la vaga Feminista del 8 de Març

El passat dimecres 7 de febrer, a un més del 8 de març del 2018, es va constituir a Ontinyent la Plataforma cap a la vaga feminista Ontinyent 2018.

A aquesta primera reunió van acudir representants de diferents col·lectius com Lligam, EFI, Merudes, sindicat d’estudiants Feu-ho, Més que dones (Bocairent), Ateneu d’Albaida, …així com diferents persones a títol personal. Totes elles estaven interessades en fer xarxa i moure, a nivell de comarca i a nivell d’Ontinyent, les reivindicacions que encapçala el moviment feminista  amb les que es senten identificades, cadascuna des de la seua vivència i experiència.

Totes coincideixen en la necessitat de visibilitzar aquest moviment, aquestes reivindicacions i arribar a tota la diversitat de dones que existeix. És per això que la següent assemblea, que es farà el dia 15 de febrer als locals de Ca la Mera,  és oberta a totes les dones que vullguen informar-se i participar en la preparació de la vaga del 8 de Març.

La Plataforma funciona de forma assembleària, i debat les diferents propostes que s’aporten, decidint entre totes el que volen fer en concret a Ontinyent i/o a la comarca, segons la procedència de les assistents. Està coordinada amb la Comissió de la vaga 8M de València.

Al crit de “ni una menys, vives ens volem” les feministes argentines van dur a terme la primera vaga global de dones de treball productiu i reproductiu el 8 de març de 2017. Milions de dones de 70 països eixiren als carrers per fer visibles els seus treballs, les seues demandes i els seus cossos. Perquè en els últims anys, des del moviment feminista Inter generacional, impulsen i desenvolupen propostes i idees per pensar en una forma distinta de viure i compartir un altre món, on la igualtat i la justícia estiguen presents.

Aquest 2018, el moviment ha crescut a tot el món, es fan esforços per arribar a totes les dones, a totes aquelles que no estan en cap col·lectiu i que pateixen també les discriminacions patriarcals. Com a la resta del món,  a l’estat Espanyol, la mobilització també és més àmplia.

Des de la Plataforma cap a la vaga feminista Ontinyent 2018, s’han posat en marxa diverses comissions: C. de Comunicació, C. Econòmica, C. de Carrer, C. Dia 8 març.  Totes elles ja han iniciat les tasques acordades entre totes les persones assistents, i en la propera assemblea la gent interessada pot incorporar-se, en la mesura de les seues possibilitats. Cal respectar la diversitat d’implicacions que es poden donar segons les possibilitats i circumstàncies  de cada persona. Tota pedra fa paret.

Es convoquen totes les dones, per trencar els privilegis d’una societat patriarcal i capitalista, racista i heteronormativa. I també es compta amb els homes que tenen consciència i sensibilitat cap a aquest tema, i practiquen  la igualtat en el seu dia a dia. Aquest és un objectiu desitjable, junts i juntes caminant cap a la igualtat.

La lluita feminista ha aconseguit, al llarg de la història millores en les nostres vides, sense elles per exemple, hui en dia, les dones no podrien votar, o no podrien ser propietàries d’una vivenda… Però queda molt camí per fer. Ací podeu trobar diferents motius per fer aquesta vaga:

La Bretxa salarial (superior al País Valencià en comparació amb la mitjana estatal).

 

La Precarietat laboral com fruit de la divisió sexual del treball i l’adscripció de les cures a les dones: més atur, més temporalitat i pitjors prestacions durant la vida laboral i la jubilació.

L’Assetjament sexual en el treball, al carrer, en la família…

La precarietat de la majoria del treball domèstic.  Moltes treballadores de la llar són dones migrants, que treballen en condicions denigrants.  

Un gran percentatge de dones amb diversitat funcional són fruit d’accidents laborals i malalties professionals.

I molts motius més…

 

I si aquests no són suficients pot ser LES MÉS DE 600 VÍCTIMES MORTALS DELS ÚLTIMS 10 ANYS, us acaben de convèncer de que així no podem seguir.

 

Però la mobilització no acaba el 8 de març, el 8 de març és la flama que alimentarà les lluites cap a noves fites.

 

Ens trobem en el camí.

 

(Signa: Plataforma cap a la vaga feminista Ontinyent )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.