Comença la caça de bruixes. Cronologia de la repressió a l’Estat espanyol durant setembre i octubre

El mes de septembre ens ha deixat en el panorama de les lluites socials  amb alts graus de repressió i octubre comença en la mateixa línia. L’Estat torna a colpejar així a diferentes expressions de lluita amb la intenció clara d’aturar un possible esclat social contra el sistema econòmic i polític.

La llista es tan sols un mes i 4 dies s’ha plenat d’anarquistes i comunistes i ha afectat sobretot a Madrid i Barcelona on els darrers mesos s’ha vist un increment de les mobilitzacions i les accions anticapitalistes.

14 de Setembre de 2011: Tamara, companyera anarquista i solidaria amb Amadeu Casellas es condemnada a 8 anys de presó.

16 de Setembre de 2011: Es detingut a Madrid un anarquista acusat de diversos sabotatges, es troba a presó preventiva.

3 d’Octubre de 2011: En una gran redada per la ciutat de Barcelona, 7 persones acaben detingudes acusades de participar en el bloequig del Parlament de Catalunya. S’esperen més detencions. Les penes podien oscil·lar entre 3 i 5 anys de presó.

3 d’Octubre de 2011: Mor el jove manresà Mustapha, que va entrar en estat de coma estant sota la custòdia de Mossos d’Esquadra.

4 d’Octubre de 2011: El raper comunista lleidetà Pablo Hassel es detingut quan passetjava pel carrer acusat d’apologia del terrorisme. Es traslladat a la Audiencia Nacional i li apliquen la llei antiterrorista. (5 dies incomunicat)
ACTUALIZACIÓN: PABLO HASEL EN LIBERTAD DE MOMENTO (+INFO)

A més a més, en la campanya contra els maltractaments a presó diversos presos estan tenint replesalies per la seua participació en les lluites de denuncia i agitació. Per altra banda, cal recordar a les persones detingudes en Barcelona pels fets del 29S i 1º de Maig que els demanen varis anys de presó.

El ministeri d’interior del PSOE tracta de “pacíficar” la societat detenint a diverses persones implicades en col·lectius revolucionàris i antiautoritàris com a lliçò de que poc passar si lluites. Però ara més que mai es fa necessaria una resposta a tanta repressió.

Cal afegir també el desallotjament del Kukutza a Bilbo i totes les detencions i agressions posteriors.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada