Fuga de vapor radioactiu a Cofrents

Un fuga de vapor en l’edifici de turbines ha provocat un augment de radioactivitat i de temperatura, que ha obligat a portar la central a parada no programada.

Un fuga de vapor en l’edifici de turbines ha provocat un augment de radioactivitat i de temperatura, que ha obligat a portar la central a parada no programada. Aquesta radioactivitat ha eixit fora de la contenció i podria afectar el medi ambient i els treballadors.

Es tracta del desé succés notificable que ha patit enguany la central, a més de la prealerta d’emergència del mes de març. Aquest tipus de centrals, semblants a les de Fukushima-Daiichi, van ser al seu dia més barates de construir, perquè tenen un funcionament més simple i més compacte. Però per la mateixa raó són més inestables i obliguen a una exposició a la radioactivitat major als treballadors, en les tasques de recàrrega i manteniment. A més, com s’ha demostrat en el desastre del Japó, l’edifici de contenció no serveix per a contenir el material radioactiu en l’interior en cas d’accident greu.

Prou Nuclears!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.