Quint dia de repressió als estudiants a València

Conexio en directe amb la Xarxa de Radios lliures, especial Valencia desde els estudis Radio Klara de Valencia

Dilluns 20 de Febrer a les 14:45h, es concentraven enfront del col·legi Lluís Vives de València, unes 300 persones en solidaritat amb els detinguts per les mobilitzacions dels dies passats i les retallades en educació.

Al sortir en manifestació cap a Pça.d’Espanya, la policia ha començat a carregar contra estudiants, provocant així la disgregació dels mateixos, que provocava que s’agrupaven una vegada i una altra evitant els cèrcols policials. Les protestes s’han succeït per tot el centre de valència en petits grups amb intenció d’ajuntar-se novament després de cada indiscriminada càrrega. Davant els cèrcols policials per carregar i el pas dels estudiants, anaven tancant tot tipus d’establiments i el col·legi Lluis Vives ha obert les seves portes perquè entrés la gent, ja que la policia no esta permesa per a carregar en ell, encara així han entrat en algunes ocasions.
Les protestes han durat tota la tarda i ha incrementat la violència per part de la policia carregant amb pilotes de goma fins a gairebé les 20h de la tarda pel carrer Xàtiva (enfront de l’institut Lluís Vives).

Simultàniament la protesta s’ha traslladat a la zona universitària, en Blasco Ibañez, on s’ha ocupat el carrer i davant l’arribada dels antidisturbis, s’ha ocupat la facultat de Geografia i Historia on mentre es veia una barricada en el carrer, s’acollia una assemblea en la universitat en la qual la degana de la universitat ha impedit passar a la policia i s’han tancat les portes per por.

La jornada se salda amb 26 detinguts, cinc d’ells menors i molts ferits. Són ja un total de 42 arrestats fins a la data. en la qual els joves estudiants del Lluís Vives estan mostrant un exemple de dignitat i lluita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.