Comunicat de Ràdio Aktiva: Agressions masclistes al món de la música

Les persones que formem part de de Ràdio Aktiva volem fer públic:

Arrel de la informació i de les denúncies que han estat sorgint les darreres setmanes a les xarxes socials al voltant de les agressions masclistes al món de la música, hem decidit retirar la música dels grups que estan sent assenyalats de les nostres llistes musicals. En tal cas, pensem que no sols les lletres de les cançons han de correspondre amb els valors que intentem potenciar com a projecte de ràdio lliure – l’horitzontalitat amb independència del sexe, la raça o la condició social- sinó també les actituds dels i les músics una vegada baix dels escenaris o lluny dels micròfons.

És per això, que no podem -ni volem- compartir el nostre temps i esforç donant veu a grups i a persones que protagonitzen comportaments d’aquest  tipus.

A l’espera que s’aclarisquen aquestes denúncies i que els col·lectius ho debatem amb més tranquil·litat, mantindrem la nostra decisió mentre la situació siga la mateixa.

Per últim, fem autocrítica i som conscients que pot haver a les nostres llistes musicals cançons d’altres èpoques que poden contenir missatges masclistes o que fomenten la desigualtat. Totes aquestes van a anar desapareixent de la nostra ràdio. Com que tenim molta música demanem que col·laboreu amb nosaltres i si escolteu alguna cançó que puga tenir aquest tipus de contingut aviseu-nos per correu electrònic a [email protected].

Feminisme i ones lliures!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.