Agricultors, ecologistes i consumidors contra els transgènics

Organitzacions de la societat civil han anunciat hui noves mobilitzacions conjuntes contra l’ús de transgènics en agricultura i alimentació. Després de protagonitzar la major protesta contra els transgènics que es recorda a Europa en 2009, la situació a Espanya continua sent desastrosa.

Enfront de la defensa dels interessos de les multinacionals que representa el Govern, i la imposició de la creïlla transgènica per la Comissió Europea, la societat espanyola mostrarà el seu rebuig mitjançant accions i una nova manifestació el 17 d’abril a Madrid. Hui s’ha presentat la nova edició de la Declaració de la Societat Civil contra l’ús de transgènics en agricultura i alimentació, amb el suport de 500 científics, docents i representants de multitud de sectors socials.
Espanya continua sent l’únic país de la UE que cultiva transgènics a gran escala, i ha sigut dels pocs països que han donat suport a la Comissió Europea per a aprovar el cultiu de la creïlla Amflora, modificada genèticament per a usos industrials. En 2009, Espanya va cultivar més de 76.000 hectàrees de dacsa transgènica i va albergar la meitat dels assajos experimentals a l’aire lliure amb aquests perillosos cultius. Tot açò en una situació d’absoluta falta de transparència i control. Enfront d’aquesta posició, països com ara França, Alemanya, Àustria, Grècia, Luxemburg, Irlanda, Polònia, Hongria o Itàlia han posat fre als transgènics en el seu territori.

Davant d’aquesta situació, la societat civil es continua mobilitzant i protagonitzarà el 17 d’abril, Dia Internacional de la Lluita Camperola, una nova manifestació estatal a Madrid, amb el lema “Per una alimentació i una agricultura lliures de transgènics”. Espanya exerceix la presidència de torn de la UE, per la qual cosa la seua responsabilitat en matèria de transgènics durant aquests mesos és molt major. Les setmanes prèvies s’organitzaran protestes i accions informatives i reivindicatives al carrer, als supermercats, als camps, conferències i xarrades, projeccions de pel·lícules, debats i reunions amb agents socials. L’eix comú d’aquestes mobilitzacions és l’enèrgica protesta contra la imposició dels transgènics en la nostra agricultura i alimentació a pesar que l’oposició social continua sent majoritària, tant al medi rural com a l’urbà..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.