II JORNADES SOBRE AMÈRICA LLATINA. ALCOI, OCTUBRE DE 2010 (Programa, cartell…)

Ací va el programa definitiu de les “II Jornades Sobre Amèrica Llatina” que tindran lloc a la nostra ciutat els propers caps de setmana.

 

Dos anys després de les “I Jornades sobre Amèrica Llatina” i fruit de la valoració d’aquestes, hem decidit organitzar una continuació. Veient que la situació ha empitjorat al llarg d’aquest temps i les seves conseqüències s’han estès al llarg del territori llatinoamericà, hem volgut enfocar-les des d’un punt de vista més general i no solament basant-se en lluites parcials. De nord a sud, Amèrica Llatina està sent devastada per processos similars orquestrats per les grans multinacionals i els governs occidentals, en pro del nivell de vida dels països enriquits.

Els governs corruptes han obert les portes a les multinacionals mitjançant acords comercials (Tratado de Libre Comercio, Acuerdos para el Libre Comercio en América, …), megaprojectes i grans infraestructures (Plan Puebla Panamá, Plan Colombia, Iniciativa para la Integración de la Infraestructura Regional Suramericana, …) per a que puguen saquejar brutalment els recursos naturals d’aquestes terres. Un espoli que ha suposat la repressió contra els pobles originaris, obligant-los a desplaçar-se, assassinant-los, contaminant el seu entorn, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.