La Carrasca-Ecologistes en Acció demana a l’alcalde d’Alcoi, Jorge Sedano, que utilitze arguments i no mentides

“Les seues afirmacions recents sobre el grup són totalment falses i ell ho sap perfectament”

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció exigeix a l’alcalde d’Alcoi, Jorge Sedano, que rectifique les seues declaracions sobre el col·lectiu efectuades en una entrevista publicada recentment al periòdic Ciudad.

En l’esmentada entrevista, Sedano acusava el grup ecologista de no haver dit res contra determinats projectes (obres del riu durant l’etapa de govern municipal del PSOE, pedrera de Cocentaina, autovia, etc.). Aquestes declaracions de l’alcalde s’afegeixen a les del regidor Fernando Pastor de fa dos setmanes, a les quals va contestar La Carrasca amb la presentació d’un dossier amb una llista detallada de les actuacions dutes a terme pel col·lectiu ecologista.

La Carrasca-Ecologistes en Acció considera acceptable que l’alcalde critique qui vulga, però “el que no és lícit és que recórrega a la mentida, i més quan sap que el que diu no és cert, perquè en la contestació a Fernando Pastor ja vam incloure un dossier que desmuntava de manera documentada les afirmacions del portaveu del PP. És una campanya de difamació que segueix el principi del ministre de Propaganda nazi, Joseph Goebbels: «Si una mentida es repeteix prou, acaba per convertir-se en realitat».”

En el dossier elaborat pels ecologistes es contesten amb dades les afirmacions de Sedano sobre la passivitat del grup en diversos temes: així, figuren fins 14 activitats contra la pedrera de Cocentaina (al· legacions, comunicats de premsa, denúncies, peticions d’informació, etc.) i 20 activitats en defensa d’una restauració del riu Riquer que no formigonara el seu llit (excursions reivindicatives, comunicats, jornades, al·legacions, edició de tríptics i postals, edició d’un conte, etc.), dutes a terme durant el govern municipal de Sanus, mentre la regidoria de Medi Ambient estava en mans de Nova Esquerra i d’Esquerra Unida.

Pel que fa a l’autovia, es publicaren nombrosos comunicats i articles, es van organitzar unes jornades, s’encarregà un estudi crític i es presentaren nombrosos suggeriments i al·legacions, en les quals també es va denunciar el greu impacte paisatgístic sobre el Pinar d’Asensi i el conjunt del Molinar (que Sedano no ha descobert fins ara, quan les obres ja estan en la recta final), i gràcies a les quals es va modificar el projecte per evitar una destrossa total del barranc de la Batalla; no es van estimar, en canvi, les al·legacions que es van presentar al tram del port d’Albaida, recentment inaugurat, en què es demanava la construcció d’un fals túnel per evitar el brutal impacte paisatgístic que s’ha generat i poder mantenir sense obstacles el corredor ecològic natural.

El dossier també aborda l’actuació del grup pel que fa a la Font Roja: “és increïble que diguen que no vam criticar el PSOE, quan fins i tot vam demanar la dimissió d’Enric Gisbert com a director-conservador del Parc Natural, a més de realitzar crítiques freqüents i molt dures als responsables de la gestió del Parc”. El document també fa referència a l’Hotel AC, sobre el qual els ecologistes no han fet mai cap crítica, encara que els representants municipals s’entossudeixen a inventar-se el contrari sense cap fonament.

Finalment, La Carrasca- Ecologistes en Acció demana a Sedano que, si pot, actue com un alcalde democràtic i que defense les seues posicions amb arguments, no amb martingales i falsedats. “Si Sedano no vol que es presenten recursos judicials contra els seus projectes ho té molt fàcil: simplement ha d’escoltar els ciutadans, respectar el medi ambient i complir la legalitat. Però no som optimistes en aquest aspecte: en la mateixa entrevista Sedano s’atreveix a dir que tornaria a fer de la mateixa manera el pàrquing de la Rosaleda, a pesar de ser coneixedor de la seua il·legalitat. Si pretén continuar amb aquesta prepotència i aquest menyspreu per les coses ben fetes, que no espere el nostre silenci”.
DOSSIER SOBRE ACTIVITATS DE LA CARRASCA-ECOLOGISTES EN ACCIÓ ]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.